ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Стартував новий сезон першої ліги ПФЛ: ФК «Чернігів» протистояв команді «Скорук»

Featured Video Play Icon

З підняттям державного прапора над стадіоном “Юність” та вшануванням хвилиною мовчання загиблих від російської агресії до Чернігова повернувся професійний футбол. Новий сезон першої ліги ПФЛ стартував 27 серпня саме у нашому місті. ФК “Чернігів” протистояв команді “Скорук” з Томаківки Дніпропетровської області.

Досі ФК “Чернігів” виступав у Другій лізі, але після російського вторгнення був переведений до Першої. Стадіон “Чернігів-Арена”, на якому футболісти грали раніше, постраждав від обстрілів, тому найближчим часом тренуватися та змагатися вони будуть саме на “Юності”. До того ж, цей стадіон має атестат на проведення матчів Першої ліги.

Перша половина матчу була не надто насиченою подіями – захисники обох команд надійно блокували більшість атак ще до того, як вони могли створити загрозу. А от другий тайм виявився більш жвавим – на 50 хвилині після розіграшу штрафного удару захисник “Скорука” Денис Сорока головою перекинув м’яч через воротаря чернігівців, відкривши рахунок. Господарі поля неодноразово йшли в наступ, але їхні удари – навіть в практично порожні ворота – все ніяк не досягали мети. Розв’язка трапилася за лічені хвилини до фінального свистка. Під час атаки Зубашівського лівим флангом, м’яч проскочив повз Койдана, і той-таки Денис Сорока, водночас герой і антигерой матчу, зрізав його у власні ворота. Гра завершилася нічиєю, 1-1.

Чернігівці грою залишилися в цілому задоволені. Тренер команди Валерій Чорний поставив їм амбітну задачу на цей сезон – посісти місце в четвірці лідерів.

Наступний матч гравці ФК “Чернігів” проведуть 3 вересня на виїзді проти команди “Гірник-Спорт”.