ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Україна в музиці: благодійний концерт «Академії української музики»

Featured Video Play Icon

Для тих, хто на фронті, патріотична пісня вже, мені здається, стала генокодом своєрідним. Патріотична пісня дійсно несе той меседж, який сьогодні необхідний всім. Щоб не опускати руки, – каже Народна артистка України, учасниця концерту Марина Гончаренко.

Другим роковинам повномасштабного вторгнення військ рф в Україну була присвячена мистецька благодійна подія “Наша земля”, за участі оркестру та солістів ВМЦ.

-Ми пройдемо історію переживань нашої молодої України. Що ми пережили і що нас чекає в майбутньому. Це мистецький імпульс і питання, яке ми ставимо для всіх нас, для українців, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР, учасник концерту Олександр Шевчук.

Суботнього вечора зі сцени філармонійного центру прозвучали як давні народні патріотичні пісні, так і ті, що були написані під час широкої війни.

Ми розуміємо, що людям легше сприймати, коли є і пісні, і інструментальні твори, тому тут незвичайне поєднання з дуже глибоким посилом, – розповів начальник ВМЦ СВ ЗСУ, учасник концерту Роман Павлів.

У програмі також прозвучали інструментальні твори сучасного американського композитора Брайана Бальмажеса, які виконують оркестри на різних континентах. Чернігівці вперше почули композицію “KYIV, 2022”, написану Брайаном у перші тижні війни в Україні.

Через музику інструментальну, духову, багатотембральну подачу сучасною мовою американського композитора ми говоримо про події, про історію, – каже Олександр Шевчук.

Сили духу нашому військовому оркестру не позичати. За два роки повномасштабної війни колектив дав сотні концертів на передовій, в тилу та за кордоном. Виступам оркестру завжди раді й чернігівці. 

-Це колектив, яким я горжусь і який ставлю всім у приклад. Військово-музичний центр тримається на доволі високому професійному рівні. І це вже не мої слова. Що говорять мої колеги, то на сьогоднішній день – це один з кращих колективів Збройних Сил України, – підкреслив начальник військово-музичного управління ЗСУ, учасник концерту Ігор Кішман.

Благодійні концерти проєкту “Академія української музики” дають глядачам можливість не тільки насолодитися музикою, наповнитись енергією, а також долучитися до допомоги нашим захисникам. Кожен вхідний квиток – це донат на ЗСУ. Наступний концерт “Академії”, який має відбутися 17 березня, присвячується Тарасу Шевченку. До участі у програмі запрошений відомий дует сестер Тельнюк.