ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Мистецький фронт: працівників культури Чернігова привітали зі святом

Featured Video Play Icon

9 листопада відзначають своє професійне свято люди, які відтворюють, створюють, зберігають та примножують нашу культуру, народні духовні скарби.

Такий великий мистецький цех, який працює кожен день і не тільки у свята. Який опікується всіма процесами у нашому культурно-мистецькому середовищі міста. Це надзвичайно відповідально, бо культура – той клей, який об’єднує всю нашу громаду, всі наші верстви населення, всю спільноту. І тому я вважаю, що це дуже сильна сьогодні зброя, – зазначив начальник управління культури та туризму ЧМР Олександр Шевчук.

У боротьбі з російським агресором українці не лише відстоюють право жити на рідній землі, а й свою культуру.

Сьогодні ми займаємося темами, які дотичні до культури, але є більше патріотичними. І це теж наша робота. Я вважаю, що культура сьогодні на передовій, – підкреслив  Олександр Шевчук.

З нагоди Дня працівників культури та майстрів народного мистецтва до зали музичної школи №1 запросили мистецьку еліту Чернігова. На адресу присутніх лунали вітання та слова подяки. Сьогодні кожен працівник культури відчуває не аби яку гордість за свою професію. 

Наша основна задача – зберігати, розвивати і прищеплювати нашим дітям, нашому майбутньому саме повагу, любов і інтерес до культури, – розповіла директорка музичної школи №1 ім.С.Вільконського Ольга Астаф’єва.

50 працівників закладів культури отримали відзнаки від міської влади. Серед них, викладачка Валентина Данилова, яка виховала ряд відомих піаністів.

Відчуваю свято. Відчуваю гордість за нашу країну. Що в такі дні ми вчимо дітей. Ми їх посилаємо в майбутнє з душею. Думаю, що буде Перемога і ми будемо радіти, – констатувала викладачка музичної школи №1 ім.С.Вільконського Валентина Данилова.

Музичним подарунком для працівників культури міста став виступ артистів ВМЦ.