ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У школах Чернігова стартує набір учнів та учениць до перших класів

Featured Video Play Icon

Третього квітня в Чернігові розпочнеться набір учнів та учениць до перших класів. Документи прийматимуть до кінця травня, а перші накази про зарахування видадуть уже на початку літа. Подавати заяви на вільні місця можна буде після 15 червня.

Впродовж 5–10 червня заяви не приймаються. У цей час, як правило, відповідно до порядку зарахування до закладів загальної середньої освіти, у закладах освіти, де більше заяв ніж вільних місць відбувається жеребкування, тобто ми радимо батькам усе ж таки до 31 травня визначитися із закладом освіти й подати заяву, – повідомила заступниця начальника управління освіти та науки ЧМР Олена Горна.

Минулого року за шкільні парти вперше сіли близько двох із половиною тисяч дітлахів, з яких сформували 78 класів. Нині ж в міському управлінні освіти очікують незначне зниження кількості первачків. Насамперед до обраного закладу зараховуватимуть тих, чиї рідні сестри або брати навчаються в цій школі та дітей працівників закладу. А також малечу, що проживає поблизу та випускників садочків, які підпорядковані обраній школі. Процедура подання заяви залишається незмінною.

Все відповідно до цього порядку зарахування до закладу загальної середньої освіти. Батьки особисто повинні прийти до закладу освіти, подати заяву відповідного зразка, надати копію свідоцтва про народження дитини й медичну довідку: або оригінал, або її копію визначених форми. Є ще в нас реєстрація першокласників електронна, але це не є процедура подачі документів до першого класу, – зазначила Олена Горна.

Із 31 закладу загальної середньої освіти в місті очно працюють 26. Первачки навчаються офлайн. Для дітей, що перебувають за межами міста, створено 7 дистанційних класів. Понад тисячу, у свою чергу, здобувають освіту за сімейною формою.

Непоганий показник, більше 50?% шкіл охоплені очною освітою. Хочу сказати, що дистанційні класи були створені за бажанням батьків. Для дітей тих закладів освіти, де продовжувалися ремонтні роботи, теж були створені умови для початкових класів, щоб вони навчалися очно. Діти школи 6, 29, 19, 13 вони навчалися на базі інших навчальних закладів, які працювали в очному форматі, – підкреслила заступниця начальника управління освіти ЧМР.

Уже з понеділка роботу в очному форматі відновлять 6 та 13 школи. У 19 та 29, де тривають ремонтні роботи, навчання поки залишиться дистанційним.