НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові розпочали реконструкцію водопроводу на вулиці Любецькій

Featured Video Play Icon

На вулиці Любецькій з понеділка, 27 березня,  у Чернігові розпочалася підготовка до реконструкції водопроводу. Техніка знімає асфальт біля перетину з вулицею Івана Мазепи. Звідси і до Ріпкінської пролягає перша ділянка цього масштабного проєкту. В управлінні ЖКГ міської ради сподіваються до кінця цього року замінити водогін на всій довжині Любецької.

-Зараз знімають асфальтне покриття, потім будуть розкопки і, власне, заміна. Потім розкоп буде закритий і вже потім буде етап відновлення дорожнього покриття і тротуарів, – розповіла речниця управління ЖКГ ЧМР Тетяна Корж.

Реконструкцію Любецької та водопроводу, що пролягає під нею, в міській раді планували давно. Російське вторгнення минулого року не тільки змусило відтермінувати проект, а й завдало мережам сильної шкоди. Їх відновлення обійдеться місту у 40 мільйонів гривень.

-Чавунні труби діаметром 200 міліметрів замінюються на поліетиленові діаметром 350 міліметрів. Довжина цієї ділянки 1200 метрів. Взагалі по вулиці Любецькій вік водопроводу починаючи від 50-х, 60-х, 70-х років минулого століття, тобто доволі старі мережі, які потребують заміни, – зазначила Тетяна Корж.

Для проведення робіт рух транспорту на першій ділянці Любецької перекрили. При цьому облаштували двосторонній рух вулицею Пирогова, щоб у чернігівців залишався доступ до таких закладів як обласний лабораторний центр та дитяча лікарня. Однак чимало автомобілістів продовжують їздити Любецькою, подекуди навіть маневруючи між технікою дорожників.

-Перекриття від вулиці Ріпкінської до Мазепи, при цьому перехрестя Ріпкінської вільне для проїзду. Встановлені відповідні знаки та огородження, але як бачимо люди ще звикають до перекриття, можливо не бачили інформацію, хоча вже місяць як говоримо. Можливо, це ціле направлене порушення правил. Залучали поліцію, будемо слідкувати за ситуацією, – підкреслила речниця управління ЖКГ ЧМР.

Перекриття цієї ділянки Любецької триватиме до 31 серпня. Через це у Чернігові змінили свій курс декілька маршрутів громадського транспорту. Так тролейбус №8 був скорочений і тепер продовжує рух вулицею Івана Мазепи без повороту на Любецьку. Автобуси №25 і 26 об’їжджають перекриту ділянку вулицями Жабинського та Старобілоуською, а 29-й повертає з Любецької на Мартина Небаби, а звідти через проспект Миру повертається на звичний маршрут.