ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У школах Чернігова пролунав останній дзвоник

Featured Video Play Icon

У Чернігові пролунав останній дзвоник. Шкільні подвір’я наповнилися щирими емоціями учнів, батьків та вчителів. Проводжала своїх випускників та випускниць у доросле життя  і Чернігівська школа №1. Цьогоріч тут шість 11-х класів. Попри повітряні тривоги та постійні загрози з боку країни агресорки, школярі одержували знання, розвивалися, знаходили нових друзів і тепер готові йти до вишів, аби здобути професію своєї мрії.

Чесно, я люблю цю школу, я тут лише два роки у старшій школі, але для мене це стало як друга родина. Учні, з якими я навчаюся зараз – це вже як мої найближчі друзі. Тому це дуже сумно. Зараз я відчуваю такий сум, але і радість, – сказала випускниця СЗСШ №1 Катерина.

Ми порахували, діти провели в укритті за навчальний рік 95 годин і 27 хвилин. Це було нелегко. З іншого боку, мені подобається, як діти долали труднощі, як вони з оптимізмом ставляться до всього, що відбувається і до нашого майбутнього. З іншого боку, сьогодні я роздаю дуже багато грамот за успіхи у навчанні. Це мене дійсно радує, – зазначила директорка СЗСШ №1 Ольга Шелест.

Зворушливий цей день і для батьків випускників. Найрідніші прийшли, аби підтримати своїх дітей, порадіти за їхні успіхи та зі сльозами на очах усвідомити – їхні чада вже виросли та зовсім скоро відкриють для себе нові горизонти, розпочнуть свої унікальні подорожі, наповнені власними відкриттями та перемогами.

-Звичайно, для батьків це такий день, коли діти вже не діти, а вже дорослі, вони зі своїм дитинством вже на ви, скажімо так.І тому для нас це такий день радісний.Ми дуже всі вдячні нашим Збройним силам України,що вони нам дають можливість відсвяткувати таке свято,що діти наші можуть посміхатися в ці дні, – підкреслила голова батьківського комітету СЗСШ №1 Ірина Брусильцева.

В управлінні освіти міськради повідомили, що цьогоріч із чернігівських шкіл випускаються 1303 одинадцятикласників. Деякі з них вже почали складати національний мультипредметний тест. Учні кажуть, що готувалися до іспитів протягом навчального року хтось самостійно, а хтось з репетиторами.

І загалом майбутнім випускникам, майбутнім людям, які здаватимуть  НМТ, я хочу порадити, щоб не втрачати час і справді готуватися раніше, бо я про це вже шкодую, що не приділяла достатньо часу раніше, коли він в мене був, – розповіла випускниця СЗСШ №1 Ярина.

Після навчального року традиційно настає період шкільних таборів, які запрацюють вже з 3-го червня. Цього літа їх відвідають 4252 юних чернігівців.