Факт-новини: оперативні сюжети

У середмісті Чернігова з’явилася галявина казок

Featured Video Play Icon

У  дворі одного з житлових будинків Чернігова  з’явилася  галявина казок. Крокодил Гена, стара Шепокляк, козаки та ще багато чого. Місцевий мешканець поселив під вікнами більше 20 героїв казок і мультфільмів.

Пенсіонера Миколу Титенка  до творчості тягнуло давно. Скільки себе пам’ятає, чоловік завжди майстрував щось у вільний від роботи час. За фахом – він  водій , все життя працював в автобусному парку. Тоді часу на заняття улюбленим хобі не було, і тільки, коли Микола Євтухович  вийшов на пенсію, почав фантазувати та створювати скульптури на радість людям. Перші фігури на прибудинковій ділянці по  вулиці Доценка,  26  з’явилися  ще  у 2000 році, а далі – із року-в–рік –  експонатів більшало.

Усіх казкових персонажів чоловік виготовляє у себе на дачі з підручних матеріалів, які підбирає самостійно. За власні гроші купує різні елементи, гіпс, цемент, фарби, дріт, цвяхи тощо. Інколи допомагають з матеріалами і сусіди.

Казкову галявину  мешканці  цього дому вважають місцевою визначною пам’яткою. З усього житлового масиву люди разом з дітками ходять сюди, як на екскурсію. Творчість майстра людям до душі. За його креативними ідеями стежить вся вулиця. На досягнутому скульптор-аматор зупинятися не збирається. У найближчих планах майстра  –  поселити на галявині нових героїв.