Факт-новини: оперативні сюжети

На Чернігівщині завершується ремонт дороги регіонального значення

Featured Video Play Icon

Дістатися до Ніжина та Прилук вже з цього місяця стане комфортніше. Поточний середній ремонт дороги Р-67 Чернігів- Ніжин-Прилуки–Пирятин, що на ділянці Ніжин-Прилуки, добігає кінця. Вартість проєкту майже півтора мільярда гривень, розрахований він на два роки.

Реконструкція цього автошляху, загальною протяжністю 75 кілометрів розпочалася ще влітку 2020 року в рамках державної програми «Велике будівництво». Торік були проведені основні роботи з покриттям, протяжністю 50 км на ділянці від Прилук до Ніжина. Нині виконується другий етап робіт – оновлюють об’їздну Ніжина – відрізок в 25 кілометрів. Наразі тут ведуться активні роботи з укладання фінішного шару асфальтобетонного покриття.

Голова обласної державної адміністрації Анна Коваленко разом з начальником служби автомобільних доріг області Романом Сміяненко у ході робочої поїздки відвідали і оглянули об’єкт, де наразі ведуться роботи.

Окрім облаштування сучасної дорожньої інфраструктури проєкт також передбачає встановлення енергозберігаючого освітлення та відеокамер у населених пунктах, укріплення узбіччя, облаштування остановок, оновлення семи мостових переходів.

За кілька місяців на оновленій дорозі, а саме на відрізку автошляху до Талалаївки Ніжинського району, мають встановити комплекс для динамічного зважування вантажівок у русі вартістю близько 17 мільйонів гривень. Подібний комплекс вже функціонує на трасі М-01 біля Кіптів, де вже з березня цього року проводиться зважування вантажівок.

Цьогоріч оновлення доріг заплановано й на інших ділянках. Наразі оголошені тендери на ремонт дороги Р 67: Чернігів-Ніжин та від Прилук до межі з Полтавською областю.