НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Красиве життя закінчилося, йдемо в школу

Featured Video Play Icon

З 25 січня школярі Чернігова знову сядуть за парти. Основні предмети будуть викладатися очно, окремі дистанційно.

  • Якщо не буде інших рішень Уряду плануємо відновлення освітнього процесу в очному форматі. Прийнято рішення про внесення змін до розкладу. Певна частина предметів виведена на дистанційну  форму для того, щоб скоротити кількість уроків в очному форматі, – повідомив начальник  управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Рішення щодо відновлення очної форми навчання та підготовку розкладу у кожному освітньому закладі Чернігова приймалося на засіданні педагогічної ради. Враховували вимоги до дотримання карантинних заходів, проведення дезінфекції  у класах , коридорах, санітарних кімнатах. А також кількість педагогів та класів  для розміщення учнів. Так директорка 21 школи  Інна Левченко каже, що скучила за дітьми. Але  трудове навчання, яке вона викладає, діти опановуватимуть дистанційно.

  • У нашій школі одна зміна. Нам легше було розсунути уроки. Змінили розклад і кожен день у дітей будуть очні уроки , а також дистанційні. Організований  такий графік роботи,  щоб діти йшли не на 8.00, коли основний потік буде людей , які їдуть на роботу.  Вони будуть приходити на уроки  на 8.15, частина на 8.55, – повідомила директорка Чернігівської ЗОШ №21 Інна Левченко.

 Тож з понеділка кількість пасажирів у громадському транспорті збільшиться. До тих, хто їде на роботу на 8 та 9 годину ранку, додадуться ще близько 18 тисячі школярів. Тож аби хоч якось розвезти ці потоки у часі, навчальні заклади дещо змістили початок уроків. Детальний розклади по кожному класу та школі розміщено на сайті управління освіти.

  • У нас було звернення від батьків  невдоволених зниженням якості навчання. Зараз спробуємо повернутися. Подивимося, що буде із захворюваністю.  А далі будемо вживати заходи. Давайте пробувати,– підсумував Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Відповідно до затвердженого розкладу  дистанційно вивчатимуться такі предмети: музичне та образотворче  мистецтво, фізичну культуру, інформатику, основи здоров’я, трудове навчання, а у старшокласників ще й громадянську освіту, зарубіжну літературу та технології. Інші ж предмети – за очною формою.