Факт-новини: оперативні сюжети

У рейтингу українських міст Чернігів – серед лідерів

Featured Video Play Icon

Чернігів показав вражаючі результати зростання розвитку за останні 5 років. За рівнем схвалення мера і міської влади Чернігів на другій сходинці після Хмельницького. Так , Владиславу Атрошенку довіряє 84 % опитаних, а Чернігівській міській раді – 76 % відповідно.

При цьому рівень місцевого оптимізму у містян значно вищий ніж в цілому в Україні. Це один із спектрів досліджень, яке вже всьоме провела група ” Рейтинг” на замовлення міжнародного республіканського інституту за підтримки USAID. Його результати презентували за участі представників громад та посадовців різних рівнів у Києві під час Конференції з демократичного врядування. Це дослідження дає можливість зробити аналіз розвитку місцевого самоврядування та тих змін, які відбулися в 24 областях України. І Чернігів на загальному фоні – серед лідерів.

Як показали дослідження, більшість міст суттєво підвищили свій індекс за останні п’ять років (як от Чернігів: +0,6 бала). Натомість, є міста, які найбільше “просіли” (серед яких – Рівне, яке опустилося з 4-ої на 16-ту сходинку). Чернігівці задоволені зростанням рівня безпеки. Вважають місто доглянутим. Високі бали отримали парки та сквери, дороги і тротуари.

Під час панельної дискусії представники регіонів мали можливість окреслити та обговорити існуючі проблеми.Успіхів досягають міста, які рухаються системним шляхом розвитку, – такі висновки зробили учасники презентації.