Факт-новини: оперативні сюжети

Цьогорічний напівмарафон у Чернігові зібрав понад 1500 бігунів

Featured Video Play Icon

19 вересня на Красній площі у Чернігові стартував напівмарафон “Нова Пошта”. Понад 1500 учасників долали центральними вулицями міста дистанції у півтора, 5, 10 та 21 км. Чернігів бере участь у напівмарафоні вшосте.

У рамках спортивного заходу учасники отримали стартовий пакет та познайомилися з тим, як підготуватися до марафону. Підтримати бігунів прийшов і Чернігівський міський голова Владислав Атрошенко.

Командні та родинні забіги на 5 км, дитячі на 100 та 500 метрів – організатори передбачили дистанції на будь-який вік і спортивну підготовку. Початківці могли спробувати себе у забігу «Твій перший кілометр», а найдовшу дистанцію – 21 км – спортсмени мали подолати за три години. Чернігівець Анатолій Васильченко брав участь у напівмарафоні втрете, з кожним роком він підвищує планку.

Серед учасників забігу відомі спортсмени і представники міської влади. З чернігівцями бігли учасник 5 олімпійських ігор Андрій Дериземля та секретар Чернігівської міської ради Олександр Ломако. Він вже третій рік поспіль долає дистанцію у 10 км.

Для безпеки учасників напівмарафону на час забігу у Чернігові перекрили кілька ділянок по пр. Миру, на вулицях Шевченка, Кирпоноса та Магістрацька.