Факт-новини: оперативні сюжети

У пунктах масової вакцинації Чернігова колотимуть Pfizer та Moderna

Featured Video Play Icon

Чернігівців у пунктах масової вакцинації відтепер щепитимуть німецькою вакциною Pfizer та американською Moderna. У середу, 21 липня, з 16 до 19.00 працюватимуть, усі чотири пункти вакцинації: у двох торгових центрах , у 35 школі на Масанах та в Центрі культури і мистецтв на Шерстянці.

Ті , кому потрібно отримати другу дозу CoronaVaс мають звертатися до сімейних лікарів та в поліклініки, де також розгорнуті пункти щеплень. Мобільні бригади продовжать проводити щеплення файзером та модерною в організованих колективах, де 50 і більше співробітників виявлять бажання вакцинуватися. Згідно з наданою інформацією, такою можливістю у Чернігові скористалося вже кілька десятків організацій. При цьому відтепер у пунктах масової вакцинації щепитимуть лише жителів Чернігівщини. Медичний туризм , який останнім часом обурював містян, викликав відповідну реакцію.

Владислав Атрошенко закликав представників ТРЦ, в яких розміщено пункти вакцинації, не використовувати дане питання у власних комерційних цілях.

Збільшення кількості додаткових пунктів вакцинації у місті виправдало себе. Як повідомили на оперативній нараді у муніципалітеті, на 20 липня у Чернігові першою дозою вакциновано більше 25 тисяч осіб, другу отримали 11683 особи. Тільки за останні два вихідні дні щеплено 3856 людей. Наразі у стаціонарі другої міської лікарні госпіталізовано 18 пацієнтів з Covid-19, дев’ять з них отримують кисневу підтримку. Графік роботи пунктів масової вакцинації у будні та у вихідні розміщується на сайті міської ради та на офіційних сторінках у фейсбук. Організатори щеплень просять чернігівців слідкувати за офіційними оголошеннями і не піддаватися на фейкові матеріали , які поширюються у соціальних мережах.