Факт-новини: оперативні сюжети

У місті демонтують незаконні рекламні об’єкти, гаражі та сараї

Featured Video Play Icon

2 вересня спливає річний термін для приведення фасадів і вивісок у центрі Чернігова до вимог дизайн – коду. Осучаснити зовнішню рекламу , розміщену на будинках у центрі Чернігова, підприємці мали вже до сьогоднішнього дня. Адже рік тому пройшла регуляторну процедуру та обговорення концепція зовнішнього вигляду перших поверхів з розміщенням на них фасадних вивісок. На засіданні виконкому йшлося про демонтаж п’яти рекламних об’єктів.

Затверджена концепція передбачає уніфікацію рекламних конструкціїй. Зробити Чернігів – схожим на європейське місто. Це головна мета , яка лягла в її основу, – неодноразово акцентував міський голова.

Рішення щодо демонтажу рекламних конструкцій підтримано одноголосно. На виконкомі також розглянули питання щодо знесення металевих гаражів та сараїв.

Погодили демонтаж 8 незаконно збудованих сараїв та 2 металевих гаражів. Порядок розміщення малих архітектурних форм і тимчасових споруд у місті Чернігові, і в тому числі – Порядок демонтажу незаконних конструкцій визначений у Правилах благоустрою міста. В цьому році комунальним підприємством “Муніципальна варта” в Чернігові демонтовано 65 гаражів, 5 сараїв і 9 парканів, які раніше були встановлені незаконно.

Загалом на засіданні виконкому розглядалося 26 питань. Усі вони були підтримані.