Факт-новини: оперативні сюжети

У міській школі мистецтв з’явилася нова мультимедійна дошка

Featured Video Play Icon

У Чернігівській міській школі мистецтв імені Любомира Боднарука музичну літературу і сольфеджіо тепер викладають за допомогою ось такої мультимедійної дошки.

І на думку викладача історії мистецтв Лілії Дяченко, нове обладнання в класі – це не примха, а необхідність для мистецької освіти. Сучасні діти потребують відповідного забезпечення для навчального процесу.

Викладачі задоволені новим обладнанням. Кажуть, тепер не треба на пальцях розповідати про найкращі твори мистецтва.

Мультимедійну дошку з розширеним функціоналом для школи придбали за кошти з депутатського фонду секретаря чернігівської міської ради Олександра Ломако. Як він сам пояснив, на це направив більшу частину свого фонду. Підримав культуру, оскільки вона менше профінансована, ніж інші галузі.

У фойє школи мистецтв в ці дні відкрили виставку робіт випускників образотворчого відділу.Тут і твори з пластиліну, акварелі, витинанки. Всі вони – на нових мольбертах, які нещодавно закупили в школі.

Школа мистецтв імені Любомира Боднарука – найбільша в області. Тут займається на різних відділах 880 дітей на бюджетній формі навчання, і 200 – на позабюджетній. Вісім філіалів розташовані в різних куточках міста.

Міська влада постійно звертає увагу на розвиток мистецької освіти. Нагадаємо, рік тому Чернігівська музична школа №1 отримала новий концертний рояль найвищого класу – Steinway, що дає можливість тепер проводити в закладі концерти найвищого рівня. А ще у школі зробили і ввели в експлуатацію двоповерховий корпус з двома десятками класів і залою для хору.