Факт-новини: оперативні сюжети

Сертифікована школа гідів знову стартувала у Чернігові

Featured Video Play Icon

У Чернігові знову стартувала “Школа гідів”. Працює вона на базі Туристично-інформаційного центру вже третій рік. 600 звичайних та 240 академічних годин навчання. Серед викладачів академіки, кандидати наук та професори.

Тут викладають історію містобудування, археологію, історію Чернігово-Сіверщини, а також прикладні знання і навички. Учні опанують законодавчу базу, англійську, навчаться укладати договори та надавати першу медичну допомоги. За словами Катерини Литвин , враховуючи великий потік туристів, у місті затребовані люди, які володіють іноземними мовами.

Цьогоріч у “Школі гідів” 12 чоловік з міста та області. Є тут як і новачки, так і ті, хто вже давно водить екскурсії містом. Заняття проходять тричі на тиждень, переважну їх кількість проводять офлайн.

Галина Шевченко багато років тому навчалася на факультеті туризму у Чернівцях. По приїзду до Чернігова почала працювати в іншій сфері. Першим кроком стала волонтерська діяльність.Та попри це завжи мріяла пов’язати своє життя з туристичною діяльністю. Вирішила, що хоче займатися цим професійно.

Навчання триватиме з грудня по квітень, яке окрім лекційних занять,будуть і практичні. Одне із них – написання власного унікального тексту екскурсії. У травні майбутні гіди складуть іспит перед експертною комісією та отримають право займатися цією діяльністю офіційно.