ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У міській бібліотеці імені Коцюбинського встановили нові вікна

Featured Video Play Icon

Міська бібліотека імені Коцюбинського відтепер з новими вікнами. Їх передали польські благодійники з Варшави. Загалом вікон більш ніж півсотні – цілком достатньо щоб захистити від вітру та негоди всю будівлю.

-До цього ми своїми силами закрили вікна плівкою і деревом. А зараз дочекались моменту, коли нам почали встановлювати вікна. Також наразі ремонтують дах.  Встановлюють вікна металопластикові, якісні. 46 вікон нам замінять зараз, і ще шість – у січні, – розповідає директорка Централізованої міської бібліотечної системи Ганна Пушкар.

Бібліотека імені Коцюбинського сильно постраждала від першого російського ракетного удару по Чернігову. Вибухом зруйнувало дах, вибило всі вікна та двері, у стінах з’явилися тріщини. Незважаючи на це, роботу бібліотеки  вдалося  відновити. А чернігівці залишилися вірними їй.

-Коли вже у нас тут більш-мєнш привели ми все до порядку, люди приходили казали «А чи можна взяти книжечку? Чи можна привести дитину?» І ми зрозуміли, що нам варіант, коли ми маємо піти звідси і дочекатися поки тут все буде пороблено за нас, це нам не підходить. Люди звикли, приходили і ксерити, і копіювати, і читати, – зазначає завідуюча відділом інформаційних технологій  бібліотеки ім. Коцюбинського  Ірина Ільченко.

Працівники бібліотеки сподіваються, що наступного року буде завершено ремонт даху та системи опалення у будівлі. Тоді вони зможуть відновити роботу на другому поверсі, який ще на весні через всі пошкодження і надмірну вологу став непридатним для перебування відвідувачів.