ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові зведуть модульне містечко для постраждалих людей

Featured Video Play Icon

Для людей, чиї помешкання були пошкоджені або зруйновані внаслідок бойових дій, у Чернігові планують звести тимчасове містечко з більш схожими на капітальні конструкціями, комунікаціями та необхідною інфраструктурою, розраховане до ста років експлуатації.

Від звичайних модульних будиночків будівлі відрізнятимуться тим, що матимуть фундамент та фактично повноцінні квартири, де чернігівці, які залишилися без даху над головою, зможуть постійно жити допоки держава не забезпечить їх новими домівками або не відшкодує збитки. Про це повідомив заступник міського голови Віктор Геращенко.

Для облаштування містечка муніципалітет на одному з останніх засідань виконкому виділив земельну ділянку на вул. Володимира Дрозда площею майже 2 гектари, а також кошти на виготовлення проєктної документації. Розпочати будівельні роботи мають у вересні 2022-го і основні витрати на них покриє Товариство Червоного Хреста України, а це за попередніми підрахунками орієнтовно 3,5 млн доларів.

Передбачається, що ці будинки стануть тимчасовими помешканнями для понад 400 постраждалих внаслідок війни з росією людей, а в майбутньому зможуть використовуватися містом як соціальне житло для тих, хто опинився в складних життєвих обставинах.