Новини

Німецькі партнери надали Чернігову кошти на обладнання предметних класів у ліцеях

Чернігів отримав 50 тисяч євро від німецького міста-побратима Меммінгена.  Заздалегідь визначено, що ці кошти спрямують на придбання обладнання для предметних кабінетів у ліцеях Чернігова. Про це повідомив під час загальноміської наради 16 січня в.о. міського голови Олександр Ломако і подякував партнерам за цю підтримку. 

Читайте також: На Чернігівщині 65 закладів освіти матимуть офіцерів безпеки

Начальник управління освіти Василь Білогура більш детально пояснив про облаштування предметних кабінетів. 

— 50 тис. євро піде на закупівлю обладнання для предметних кабінетів у ліцеях. Також у бюджеті (міському  ред.) на цей рік затверджено 12 млн грн якраз на поліпшення обладнання предметних кабінетів. 

Прохання, якщо буде можливість, розглянути питання хоч якогось косметичного ремонту в цих кабінетах. Тому що встановлення нового обладнання плюс ремонт, як показує практика, зовсім по-іншому мотивують дітей до навчання, робить їх перебування там більш комфортним, — пояснив Білогура. 

Продовжується також співпраця з Латвією. Наприкінці минулого року дитячі садки міста отримали ігрові майданчики та меблі, а зараз за підтримки цієї країни стартують ремонтні роботи у дитячому садку №19, розповів начальник управління освіти і додав. 

—  У рамках співпраці з UNICEF у п’яти садочках розпочато роботи з поліпшення стану укриттів. Це впливає на деякі організаційні моменти у роботі дитсадків. Керівництво ДНЗ провело роботу з батьками, якщо у них буде бажання на час, поки будуть проводитися ці роботи, перейти в інший ДНЗ — ми готові надати необхідну допомогу. 

Зараз у дитячих садках міста вільними залишаються близько однієї тисячі місць. 

За інформацією пресслужби Чернігівської міської ради