ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові запустили чотири тролейбусні маршрути на ЗАЗ: як курсує електротранспорт?

Featured Video Play Icon

З понеділка, 7 серпня, у Чернігові запустили тролейбусні маршрути до мікрорайону ЗАЗ. Зокрема, номер 3, 9 та 10, кінцевою зупинкою яких була «Обласна лікарня». Їх подовжили до Автозаводу. Також із 7-го серпня відновили рух рогатиків 4-м маршрутом. Вони рухатимуться проспектом Миру, вулицею Івана Мазепи, з кінцевою зупинкою КСК.

– Це знайомий до початку бойових дій містянам маршрут. Він досить непоганий і популярний завжди був серед чернігівців, тому ми його відновили. А чому саме зараз відновили — тому що до того моменту, коли ми протягнули лінію до ЗАЗу, не було кінцевої зупинки на цьому маршруті, – повідомив начальник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Роботи з відновлення тролейбусної інфраструктури в мікрорайоні ЗАЗ розпочали наприкінці березня. Аби усунути наслідки численних ворожих обстрілів, там повністю замінили контактну мережу, більше десятка опор та відремонтували будівлю кінцевої зупинки. За словами Руслана Ємця, вони отримували велику кількість звернень щодо подовження маршрутів тролейбусів саме в цьому напрямку.

– Там досить і постраждала була ділянка, внаслідок бойових дій і досить чимала кількість населення і працює, і проживає. Тому запит був, автобуси більш-менш справлялися, але з пуском тролейбусів, я думаю, що мешканцям мікрорайону ЗАЗ набагато веселіше буде добиратися додому й на роботу, – зазначив Руслан Ємець.

Як розповіли чернігівці, раніше, аби дістатися роботи, їм доводилося користуватися велосипедами, або ж ходити пішки. Нововведенням радіють і пенсіонери, адже вони знову зможуть безкоштовно доїхати до потрібних зупинок.

– Це дуже зручно. Хоча я і працюю майже в центрі міста, але це дуже зручно для всіх пасажирів. Він зараз ходить у район Автозаводу, для моєї доньки це дуже зручно.

– Мені тут зручний і третій, і дев’ятий. Я до Мегацентру їду, до Дружби. А зараз просто частіше буде, тепер і четвертий пустили. Буде зручно тому, хто далі їде, далі обласної лікарні. Особливо пенсіонерам, тролейбус безкоштовний, а вони на маршрутках добиралися, економія буде.

Дуже добре, дуже гарно.

Наразі чернігівське тролейбусне управління працює над відновленням контактної мережі в мікрорайоні Бобровиця. Вона також значно постраждала від рук ворога.

– Тривають роботи з демонтажу пошкоджених опор на перехресті Малиновського та Шевченка, й паралельно будемо встановлювати нові опори там, ми порахували, там близько 50 опор по вулиці Шевченка та Малиновського потрібно буде поміняти, – розповів начальник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Руслан Ємець зазначає: виконати все заплановане мають за три місяці, проте цей процес може затриматися, оскільки вони працюють без підрядників. Наступною відновлюватимуть ділянку в напрямку «Хімволокно».