ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові з’явився новий мініковоркінг: які проєкти реалізують для чернігівців?

Featured Video Play Icon

Міська централізована бібліотечна система не лише поповнюється новою та якісною україномовною літературою, а й активно проводить ремонтні роботи та осучаснюється. У філії книгозбірні імені Михайла Коцюбинського, що на вулиці П’ятницькій, відкрили новий мініковоркінг. Старе приміщення оновили за власні кошти та завдяки участі в грантовому проєкті.

Централізована бібліотечна система міста Чернігів складається не тільки із центральної бібліотеки дорослої, дитячої, а також з 11 філій по всьому місту, і ми хотіли б, щоб у кожній із цих філій відбувалось щось цікаве, щоб наповнювалися сучасними книжками, щоби проводилися якісь цікаві зустрічі, – розповіла директорка Чернігівської міської комунальної централізованої бібліотечної системи Ганна Пушкар.

У відремонтованому хабі вже організовують змістовне дозвілля відвідувачів. Минулого тижня тут запустили проєкт #User_club — уроки цифрової грамотності для людей 60+, які покликані допомогти їм користуватися смартфоном. Також у коворкінгу стартував курс «Мобілографія» від чернігівської фотографині Ірен Бринзи. Його мета — навчити бажаючих робити круті світлини на камеру свого гаджета. Жінка погодилася провести безоплатний курс із семи занять, адже вважає: за мобільною фотографією — майбутнє.

Це такий собі фотоапарат у кишені, яким ми можемо користуватися як для себе, для свого особистого архіву, так і для бізнесу, для ведення соціальних мереж і тому подібне. Тому, мені здається, цей інструмент повинен бути в кожного в кишені й кожен повинен знати, як ним користуватися. Ми будемо розбирати все — від налаштування до того як редагувати фотографії, щоб їх зробити насиченими, смачними як зараз кажуть. І про композицію, і про світло — про все будемо розмовляти, – зазначила Ірен Бринза, фотографиня.

Сучасний простір на Пʼятницькій — лише одна з локацій, де завершилися ремонтні роботи. Також триває відновлення Центральної бібліотеки імені Коцюбинського, будівлю якої торік пошкодило ракетним ударом. За словами Ганни Пушкар, особливу увагу приділяють і майбутньому культурному центру на Масанах, де вже працює книгозбірня та філіал школи мистецтв. Незабаром там відкриється ще один коворкінг.