Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові з’явилися мурали вуличного художника з Франції

Featured Video Play Icon

На стінах будівель, що в центрі міста, з’явилось 17 нових арт-об’єктів. Це невеликі за розміром малюнки, зроблені за допомогою трафаретів. На них переважно зображені очі українських захисників. Ці роботи залишив нам вуличний художник із псевдонімом Кусек, який вперше побував в Україні у складі делегації французького міста Реймс.

Я був вражений фотографіями, які бачив. Думаю, що в очах відображається багато емоцій, – говорить вуличний художник Арно Кусек.

Арно Кусек захоплюється вуличним мистецтвом понад 20 років. Свої твори він залишає на стінах, дошках, на папері та вуличних меблях у містах, якими подорожує. Їх можна побачити в Парижі, Берліні, Нью – Йорку і відтепер в Чернігові. На стіні Туристичного інформаційного центру наш гість, зокрема, зобразив пса Патрона.

Патрон, тому що мені дуже подобаються собаки. І коли побачив вперше фото Патрона в Інтернеті, я був як дитина, – зазначає Арно Кусек.

Вдруге Арно відчув себе дитиною, коли віч – на – віч зустрівся з чернігівським талісманом.

-З розмов вчорашнього дня ми зрозуміли, що він захоплюється цією собакою. Тому зустріч була просто №1. Я безмежно вдячна нашим службам, які пішли на підтримку і, власне ДСНС спрацювало в тому, що Патрон завітав в Інформаційний центр і показав своє обличчя саме тій людині, яка зображує його у Франції і в Чернігові, – зазначила заступниця начальника управління культури та туризму ЧМР Катерина Литвин.

Малюнки Кусека можна побачити на стінах ТІЦу, Головпоштамту, бібліотеки імені Коцюбинського та музичної школи №1. Це був перший крок в культурному обміні між містами – побратимами Черніговом та Реймсом.