Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові вперше відзначили жінок «Українською премією року»

Featured Video Play Icon

Віддані власній справі та допомозі людям. У Чернігові вперше відзначили жінок у межах «Української премії року». Проєкт об’єднав 12 номінанток. Тут і підприємиці, і лікарки, й освітянки, і представниці мистецтва. Кожна — має свою історію незламності. Організатори заходу — Спілка жінок Чернігівщини за підтримки Чернігівської обласної ради та її голови Олени Дмитренко.

Це перший проєкт, на який нас надихнули наші незламні жінки, яка кожна тримала свій фронт власний та Збройні сили України, наші захисники та захисниці, які нас наразі захищають, – зазначила  організаторка «Української премії 2023» Христина Лаврищева.

Життя продовжується, люди мусять бачитися, спілкуватися, сміятися. Це наше життя. Ми маємо вистояти цю кляту війну. Наші чоловіки попереду, а ми забезпечуємо тил, – заувалили Оксана Сокоцька та Яніна Старікова, організаторки «Української премії 2023».

Підтримка Збройних сил України — пріоритет для організаторок премії. Відтак, під час заходу вони збирали кошти, які в майбутньому будуть спрямовані на закриття запитів бійців. Крім того, у цей день воїни, що несуть прикордонну службу отримали подарунок, який уже зараз наближатиме нашу перемогу.

Сьогодні ми разом з організацією «Центр освітніх реформ «Наші діти» й ГО «Спілка жінок Чернігівщини» даруємо мавік спецпідрозділу прикордонних сил, які боронять наші кордони, північні кордони Чернігівщини, тому сьогодні хлопці отримають пташку і я впевнена, що ця пташка буде дуже спритно довбати нашого ворога, – підкреслила голова ГО «Спілка жінок Чернігівщини» Тетяна Роєва.

Сьогодні жінки Чернігівщини демонструють неймовірну силу і здатність ефективно вести справи, керувати колективами, розвивати бізнес, досягати успіху в різних сферах у тому числі науці та культурі, мають активну громадянську позицію. Розповідають, для них особливо важливо в такі буремні часи допомагати захисникам, аби вони, на фронті, надавали гідний опір ворогу.

Це дуже почесна для мене номінація. Я вдячна, що нас помітили, що ми сильні, незламні, потужні й дійсно основна мета цього заходу — це допомога для наших захисників. Дуже багато людей і це дуже приємно, – каже номінантка «Української премії 2023» Світлана Пузан.

– Я хочу сказати про те, що на Чернігівщині майже кожна друга жінка вона відважна, смілива, героїчна, активна, працює, волонтер, допомагає війську, тому що ми живемо в такому регіоні. Я дякую Збройним силам України за можливість взагалі знаходитесь тут, бути присутньою в цій залі, на цій красивій сцені, жити комфортним життям, працювати на користь нашого суспільства, – зауважила номінантка «Української премії 2023» Лариса Почечун.

Оргкомітет конкурсу обов’язково враховував активну соціальну позицію та благодійну діяльність. Серед лауреаток і ті, хто в березні-квітні 2022 року залишався в місті, під обстрілами готував та доставляв людям їжу.

– Війна це не жіноча справа, але так як себе проявили і продовжують проявляти чернігівські жінки під час блокади. Скільки було в нас і волонтерів, і лікарів, і в комунальних службах, і в ДСНС рятувальники, і в Збройних силах жінок. Ваш внесок дуже суттєвий і в те, що місто відбудовується, зараз дуже багато й підприємств, які очолюють жінки й керівні посади очолюють жінки. Тому я вам усім дуже дякую, я вас вітаю із цією номінацією, – підкреслив в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Відзначати жінок із різних куточків нашого регіону, які своєю щоденною працею роблять внесок у розвиток підприємництва, культури, медицини тощо планують щорічно. Також серед планів — надати премії статус Всеукраїнської.