Новини

 На ботулізм захворіли ще двоє мешканців Чернігівщини

На Чернігівщині зафіксували ще два випадки захворювання на ботулізм. 10 та 11 квітня до медичних закладів Чернігова з підозрами на цю недугу потрапили 37-річний чернігівець та 73-річна жителька Чернігівського району.

Про це повідомляє ДУ «Чернігівський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України».

Читайте також: Артснаряди, патрони та гранатомети: у прикордонних районах Чернігівщини знайшли два схрони з російськими боєприпасами

Нині спеціалісти центру проводять санітарно-епідеміологічне розслідування та лабораторні дослідження для підтвердження діагнозу. Можливою причиною захворювання вони називають, вживання риби в’яленої непатраної домашнього виготовлення.

З початку року на Чернігівщині було зареєстровано, лабораторно та клінічно підтверджено 2 випадки захворюваності на ботулізм, всі вони пов’язані із вживанням річкової риби.

Ботулізм – підступне та вкрай небезпечне захворювання, що характеризується ураженням нервової системи і здатне спричинити серйозні проблеми для людського організму. Захворювання важко лікується, потребуючи багато зусиль з боку медиків. На жаль, при ботулізмі прогнози щодо одужання не завжди сприятливі, тому хворобу легше попередити, ніж лікувати.

Здебільшого причиною захворювання є вживання копченої або в’яленої річкової непатраної риби, тобто такої, що приготовлена у домашніх умовах з порушенням технологічних норм норм.