ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові відкрилась Академія української музики

Featured Video Play Icon

Спілкування з класикою подарував слухачам концерт, що відбувся в рамках нового мистецького проєкту “Академія української музики”. На меті він має об’єднувати містян навколо нашої культури, пропагувати творчість українських композиторів та допомагати Збройним Силам. Серію концертів відкрили наші гості з Національної музичної академії Марія Пухлянко та Антон Кушнір. На думку Марії “Чернігів є прекрасним осередком високої класичної музики”.

У першому відділенні прозвучали твори для флейти та фортепіано композиторів-класиків Березовського, Борткевича, Лисенка та сучасного автора Віленського. Солісти представили слухачам широкий спектр української музики, що народжувалась у різні епохи.

У другому відділенні симфонічний оркестр Чернігівського музичного коледжу під орудою Олександра Шевчука виконав три симфонії Березовського і концерт для чембало та камерного оркестру нашого земляка Дмитра Бортнянського. Присутні на концерті не тільки слухали музику та дістали насолоду від неї, а також долучилися до благодійності. На потреби ЗСУ зібрали понад 23 тисячи гривень. Завдячуючи нашим воїнам сезон “Академії української музики” успішно відкрився.

Вдячні глядачі оплесками подякували музикантам за майстерне виконання, а Марію Пухлянко ще й з днем народження.