ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові в одному з ресторанів спалахнула пожежа: поліція відкрила провадження

Featured Video Play Icon

У ніч на 11-те жовтня в Чернігові на вулиці Київській спалахнула пожежа в одному з ресторанів. За інформацією ДСНС, площа займання склала 500 квадратних метрів. Вогонь знищив покрівлю та перекриття мансарди, а також пошкодив стіни. Зазначимо: дерев’яна будівля ресторану датується 19-м — початком 20-го століття, на ній присутнє оригінальне різьблення дверей та карнизів.

На місце події було залучено пожежно-рятувальні підрозділи міста в складі 9-ти одиниць техніки та 29 осіб особового складу. Спільними діями пожежу о 04:20 локалізували, а о 06:55 остаточно ліквідували, – повідомила речниця ГУ ДСНС у Чернігівській області Катерина Яриловець.

Причини займання та матеріальні збитки, завдані пожежею, з’ясовуються правоохоронцями. 

Нині поліція розслідує всі причини та обставини події в межах провадження за частиною 1 статті 270 Кримінального кодексу України — це порушення встановлених законодавством вимог пожежної безпеки. Призначені всі необхідні експертизи, триває досудове розслідування, – зазначила речниця Нацполіції в Чернігівській області Наталія Слабеняк.

На своїй сторінці в Instagram керівництво закладу повідомило, що тимчасово припиняють роботу та сподіваються якнайшвидше відновитися. Додамо, це не перша пожежа в цьому ресторані. Минулого разу він горів улітку 2018-го. Тоді вогонь пошкодив лише покрівлю.