Новини

За добу на Чернігівщині у пожежах загинуло двоє людей

За останню добу на Чернігівщині сталося дві пожежі, у яких загинуло двоє людей.

За інформацією ГУ ДСНС у Чернігівській області, вранці 17 листопада у с. Хрещате Кіптівської територіальної громади Чернігівського району загорівся приватний житловий будинок.

Читайте також: Пожежа тролейбуса в Чернігові: подробиці інциденту

За викликом на місце події прибуло відділення 5-ї Державної пожежно-рятувальної частини з смт Козелець, а також вогнеборці місцевої пожежної команди с. Підлісне.

Спільними діями пожежу о 09:25 локалізовано та о 12:07 остаточно ліквідовано. Під час гасіння в одній із кімнат помешкання рятувальники виявили обгоріле тіло чоловіка, ймовірно 62-річного власника будинку.

Причиною трагічного випадку послужила відсутність протипожежної розділки між димарем опалювальної печі та перекриттям будинку.

Ще одна трагедія сталася 18 листопада вночі у с. Велика Кошелівка Ніжинського району.  Загорівся житловий будинок.

Через запізній виклик вогонь розповсюдився по всій площі будинку та спричинив детонацію побутового газового балону, внаслідок чого сталося загоряння двох господарчих будівель, що знаходилися поруч. Вогнеборці пожежу о 03:16 локалізували та о 08:30 остаточно ліквідували. Під час гасіння в одній із кімнат будинку рятувальники виявили тіло 65-річного чоловіка, який, як виявилося, встиг врятувати з вогню свою 91-річну матір, але сам врятуватися не зміг.

 Вогнем знищено покрівлю та перекриття, конструктивні елементи стін на площі 50 кв.м, покрівлю господарської будівлі та покрівлю господарської будівлі в сусідньому господарстві.

Причина та збиток – встановлюються.