Новини

31 березня – День в Україні та світі

31 березня останній день першого весняного місяця. Цього дня в Україні відзначають своє професійне свято флористи, ще це день народження символа Франції Ейфелевої вежі, Міжнародний деньрезервного копіювання та жартівливе свято День декольте.

У церковному календарі – день пам’яті святителя Кирила Єрусалимського. Саме 31 березня прилітали лебеді з зимівлі, тому серед наших предків вважалося щасливим знаком побачити цього птаха. Існував цікавий обряд, за яким цього дня обов’язково купали дитину у воді з чистого струмка чи колодязя, щоб вона красивою і здоровою.

Читайте також: 35 вибухів: окупанти обстріляли Чернігівщину з мінометів

31 березня в Україні святкують День флориста. Хоча ця професія з’явилася на ринку спеціальностей зовсім недавно, але її відразу відзначили державні органи. Свято святкують на державному рівні. А початок святкування припав на 2000 рік. Дату обрали не випадково, саме цього дня українське Міністерство праці і соцполітики офіційно затвердило спеціальність флориста у переліку професій.

Також 31 березня святкують Міжнародний день резервного копіювання. Головна мета цього дня полягає в приверненні уваги до важливості збереження цифрових даних під час роботи з ними. Кожен користувач повинен упевнетися в тому, що важлива інформація на його комп’ютері, смартфоні чи іншому ґаджеті збережена, а потім розповісти іншим про необхідність створення резервних копій. Створили свято за ініціативи користувачів платформи Reddit. Дату також обрали не випадково. Найчастіше втрата даних припадала саме на 1 квітня.

А ще 31 березня День Ейфелевої вежі. Саме цього дня 1889 року відбулося відкриття цього відомого символу Парижа. Свою назву вона отримала на честь творця — Густава Ейфеля. Спочатку споруда вважалася тимчасовою, тому що її встановили як символ незалежності та багатства Франції на честь сторіччя революції. Її планували розібрати після закінчення святкування, але деякі підприємливі французи за цей час вже встановили на її верхівці радіоантени, і тому вежу вирішили залишити.

31 березня святкують Міжнародний день декольте. Це неофіційне жартівливе свято, яке було створене у соціальних мережах. Спочатку подія отримала популярність в Інтернеті на території Йоганнесбурга. Користувачі соціальних мереж влаштували челендж з фото, а інші оцінювали їх і обирали переможця. Головним призом стала віртуальна нагорода “Декольте року”.