ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові стартувало весняне прибирання та підготовка доріг до ремонту

Featured Video Play Icon

У Чернігові розпочалося велике весняне прибирання. Спеціальна техніка вже працює на повну: трактори зчищають пісок на узбіччях, аби потім туди заїхали дорожні пилососи. Як розповів начальник цеху санітарного прибирання КП “АТП–2528” Олександр Войтенко, зараз на різних ділянках працюють п’ять тракторів, навантажувач та дві машини, проте кількість прибиральної техніки на дорогах за потреби збільшуватимуть.

На цей тиждень ще ми завтра плануємо Гончу, Мстиславську, від проспекту Перемоги в сторону вулиці Преображенської, прибрати. Зранку ми виїжджаємо в п’ятій годині, тому що там дуже багато стоянок машин. І ви ж бачите, який рух машин тут великий. І будемо відходити від центру, проспект Грушевського плануємо, проспект Лук’яненка, – розповів начальник цеху санітарного прибирання  КП “АТП–2528” Олександр Войтенко.

Деякі ділянки доріг важко прибирати через припаркований приватний автотранспорт. Тож комунальникам доводиться їх об’їжджати і працювати ділянками, що суттєво впливає на темпи робіт. Питання прибирання міста після зимового періоду, в тому числі і прибудинкових територій порушили на щотижневій нараді у муніципалітеті. В.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако дав доручення керівникам обслуговуючих компаній та муніципальній варті посилити контроль і вчасно ліквідовувати стихійні сміттєзвалища, а також оперативно опрацьовувати звернення від громадян. По ряду об’єктів, які були озвучені на минулій нараді проблемні ситуації вже вирішені.

Досить багато стихійних сміттєзвалищ, вони як гриби в окремих дворах. Особливо сніг зійшов, цього сміття багато. Дуже швидко на все це треба реагувати як тільки побачили стихійне сміттєзвалище. Такого безладу не потрібно допускати, – підкреслив в.о Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Одне з пріоритетних робочих питань для комунальників – підготовка до ремонту доріг у Чернігові. Старт робіт заплановано на середину квітня. Проте їх початок залежить від того, наскільки швидко запрацюють асфальтні заводи. Наразі тривають тендерні процедури. Як повідомив Олександр Ломако, до переліку вулиць, які відремонтують вже цьогоріч увійшли Івана Мазепи і Льотна.

Ми додали до цього списку Мазепи.  І ми додали вулицю Льотну, але там питання ще не вся земля в місті, але я думаю, що треба вже починати зв’язуватися з проектантами і почати робочий проєкт. Якщо вирішиться питання з Міноборони і ми цю землю на ближчі 2-3 місяці заберемо в місто, то ми почнемо ці роботи в цьому році,- зазначив Олександр Ломако.

Загалом, фахівці планують провести ремонт двох ділянок на вулиці Івана Мазепи: від  нового кола біля  КСК  напроти нового заїзду на «Шерстянку» до кола в районі заправки , зі з’їздами у бік Павлівки та вулиці Ціолковського. А також від перехрестя з вулицею Музичною, включаючи зупинки до нового асфальту в бік вулиці Довженка. На ремонт міська рада виділяє 53 мільйони гривень. Проте, остаточна вартість робіт на цих двох ділянках буде відома після проведення тендерів.