Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові обговорюють можливість ремонту ліфтів та підвищення зарплат комунальникам

Featured Video Play Icon

Працювати з населенням та зменшити адмінперсонал, такі доручення до керівників комунальних підприємств прозвучали під час щотижневої наради у муніципалітеті 19-го березня.  Одне з перших питань, що порушив виконувач обов’язків міського голови Олександр Ломако – ремонт ліфту у багатоквартирному будинку по проспекту Перемоги. Він озвучив звернення від місцевих мешканців які мусять долати численні сходи щодня, а це не лише комфорт, а й в умовах постійних тривог – питання безпеки. Обслуговуюча компанія – КП “Деснянське”. Як повідомив його керівник, ремонт ліфту обійдеться у 50 тисяч гривень. Але, за інформацією Віктора Пригари, перевиконання планових витрат по цьому будинку на суму більшу ніж вдвічі – 112 тисяч гривень. Олександр Ломако дав доручення в короткі строки знайти спосіб відремонтувати двигун і запустити ліфт.

Оперативно доповісти мені завтра, проведете завтра збори в середу, або сьогодні, не пізніше, ніж завтра. І доповісти мені, як ви це зробите. Коли Мене цікавить, коли?- підкреслив  в. о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако дав ще одне доручення – оптимізувати структури  всіх комунальних підприємств у зв’язку зі зменшенням фінансування та кількості робочих проєктів. Окремо звернув увагу на роботу міських управлінь ЖКГ та УКБ.

Я хотів би, щоб зараз, тиждень-два, проаналізували штатний розпис всіх комунальних підприємств і подивилися адмінчастин, бухгалтерів, діловодів, т.д. і переглянули їх в сторону зменшення там, де це не раціонально на нашу точку зору. Зараз ми зменшили видатки по окремим напрямкам, в тому числі по утриманню міста. Якщо ми зменшуємо видатки по напрямкам, які важливі є як чистота, як порядок, як прибирання, то коли у нас на підприємствах там по 5-6 людей на великих і по одній-по дві людини на менших, які не раціонально працюють, треба це скоротити, а вивільнені кошти направити на те, де ми зекономили, – зазначив Олександр Ломако.

Запропонував Олександр Ломако знайти можливість і підвищити заробітні плати працівникам та працівницям, які щоденно підтримують благоустрій міста, роблять його чистим, комфортним, та які навіть у лютому-березні 2022-го року продовжували працювати і забезпечувати життєдіяльність Чернігова.

За 8 500 людина, коли працює більше, чим робочий день, прибираючи з мітлою або під’їзд, або парк, або зупинки громадського транспорту – це неповага до наших людей, неповага, – зауважив Олександр Ломако.