ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові розпочали реконструкцію водопроводу на перехресті Мазепи та Музичної

Featured Video Play Icon

На перехресті вулиці Івана Мазепи та Музичної розпочали реконструкцію   водопроводу і частини каналізаційної мережі. Роботи виконує КП «Чернігівводоканал». Про це під час розширеної наради 30 липня повідомив керівник підприємства Сергій Малявко. 

 – Плануємо завершити до жовтня, аби була можливість облаштувати ще й дорожню ділянку, – зазначив  директор КП «Чернігівводоканал» Сергій Малявко.

Водопровід збудований у 70-ті роки минулого століття  і вже відпрацював свій термін придатності. Він забезпечує питною водою значну частину міста. Це не лише житловий сектор –  вулиці Музична, Промислова, район Лісковиці, – а й підприємства, розташовані поряд.  Аварії, які виникали на водогоні, часто призводили до перекриття водопостачання чернігівцям і працюючому бізнесу. Від цього страждала і якість питною  води. Аби запобігти аварійним ситуаціям, зношений трубопровід замінять. Також полагодять на цій ділянці каналізаційні  мережі. Після чого відновлять і асфальтне покриття, яке перебуває у критичному стані. Виконавчий комітет дав дозвіл на перекриття руху транспорту для проведення цих робіт до 31 жовтня.

А от реконструкція водогону на вулиці Квітневій та проспекті Миру від ВНС-4 вже на стадії завершення, повідомив Сергій Малявко. Відремонтовано понад 2 км водогону.

Нагадаємо, у 2023-му Чернігівська міська рада, КП «Чернігівводоканал» та представники трьох десятків місцевих підприємств взяли участь у проєкті «Підтримка швидкого економічного відновлення українських муніципалітетів». Він реалізується завдяки ПРООН за сприяння Уряду Німеччини через товариство міжнародного співробітництва GIZ. 

Є невелика економія коштів, і наші партнери погодились додатково профінансувати ще одну ділянку реконструкції мережі. Це буде ділянка від насосної станції ЗАЗу, в тому ж районі. Це близько 170 метрів, діаметр водогону десь 400 міліметрів. Додатково це будуть кошти близько 3-4 млн грн, – підкреслив   Сергій Малявко.

Залучення міжнародних партнерів у відновлення міської інфраструктури відбувається систематично та є важливим в умовах дефіциту бюджету громади, спричиненого насамперед вилученням військового ПДФО та пріоритету на відбудову від завданих ворогом пошкоджень і підтримку ЗСУ.

Додамо, всі роботи, що будуть виконуватися на мережах, спрямовані передусім на покращення рівня водопостачання, що є  однією з базових послуг, якою чернігівці мають бути забезпечені безперебійно.