ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові продовжують роботу вуличного освітлення, тролейбусів та час продажу алкоголю

Featured Video Play Icon

Зі скороченням комендантської години у Чернігові продовжують роботу вуличного освітлення, електротранспорту, а також продажу алкоголю. Відповідно до рішення ради оборони області, від 1 квітня комендантська триватиме з півночі до 4-ої ранку, а тому місто максимально наскільки це можливо дозволяє реалізацію спиртних напоїв у сфері торгівлі з 11-ої до 21-ої та у закладах громадського харчування з 11-ої до 22-ої – це питання ухвалили на позачерговому засіданні виконавчого комітету в останній день березня. Крім цього, від 1-го квітня пізніше вимикатимуть освітлення, а від 10-го – довше працюватимуть тролейбуси.

У нас продовжена робота вуличного освітлення до 24-ої години так само, і ми переглянемо маршрути – це не можна зробити за один день, тому нам тиждень робочий на це потрібно з управлінням транспорту, тому що це не тільки продовження роботи транспорту, а перегляд всіх маршрутів повністю. Тиждень нам на цю роботу потрібний і з 10 квітня громадський транспорт в місті буде працювати на годину більше тобто до 22-ої , – зазначив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Принагідно, виконуючий обов’язки очільника Чернігова повідомив, що підписав усі 17 рішень міської ради, попередньо опрацьованих в комісіях і прийнятих депутатами напередодні на сесії. А також, зазначив, що є інформація про непропуск обранців та представників медіа на пленарне засідання, що абсолютно недопустимо, а тому прокоментував це публічно та повідомив, що звертатиметься з цього приводу до правоохоронців.

Я, до речі, прочитав, що когось із депутатів не пускали в приміщення міської ради. Це, я думаю, ганебне явище. Ви знаєте, що з 17 лютого у нас охороняє приміщення Нацгвардія. Я би звертався, все-таки, з більшою повагою ставитися до депутатів, і якщо такий факт підтвердиться, ми звернемося до правоохоронних органів щодо перешкоджання депутатській діяльності. Тому що я знаю, що ще у іншого депутата помічника не пускали, мені повідомляли що і журналістів не пускали деяких в міську раду. Все-таки, ми орган місцевого самоврядування, відкритий до людей завжди, і доступ сюди у нас завжди був, в принципі, необмежений.

Ну, хоча ці заяви, що не пускали, вони, я вважаю про депутатів дещо маніпулятивні. Тому що, коли 25 депутатів, а в приміщення вчора заходило 25 депутатів, тому що крім 22, які зареєструвалися, взяли участь в сесії, ще були три від “Слуги народу”, які зайшли, але не зареєструвалися, і не взяли участь в сесії, то вони нормально зайшли, їм ніхто не перешкоджав, а от ще комусь перешкоджали, – підкреслив Олександр Ломако.

Однак, за словами Ломако, якщо такі заяви є, нехай їх перевіряють компетентні органи, Міська рада – це найближчий до людей орган влади, куди мешканці йдуть з усіма своїми проблемами, адже потрапити до Уряду чи народних депутатів значно складніше як географічно, так і фізично.

Відповідно, люди завжди ідуть до нас і ми ніколи свої двері не закривали, не ставили тут турнікети, пропускну систему якусь. Зараз трошки ситуація змінилася, тому що тут Нацгвардія і військовий стан, я це розумію. Але, все-таки, день сесії – сесія це завжди день у нас такий відкритих дверей, так було завжди і так буде далі. Тому я би хотів, щоб такого у нас більше не було. Ну, і взагалі, щоб такого, як вчора, теж більше не було, – акцентував в.о. Чернігівського міського голови.