НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові продовжують демонтувати кричущі вивіски

Featured Video Play Icon

Сьоме жовтня, 10-та ранку. У центральній частині міста на проспекті Перемоги комунальники разом з Муніципальною вартою демонтують рекламні вивіски на будинках, що не відповідають вимогам і мають незадовільний зовнішній вигляд.

Вже місяць як у Чернігові демонтують конструкції, які не вписуються в архітектуру міста. Підприємцям давався рік, аби вони привели фасади будівель в належний стан, осучаснили їх та прибрали зайве. З третього вересня вивіски, які не відповідають дизайн-коду, знімають примусово.

За словами Юрія Вороб’я, більшість підприємців до уніфікації фасадних вивісок ставляться з розумінням, змінюють старі на нові самостійно. Серед тих, хто миттєво зреагував на зауваження Муніципальної варти, співвласник магазину Рифат. За 20 днів чоловік повністю прибрав зайве. І хоча витратив немало грошей, вважає це за потрібне.

Декілька днів знадобилося власникам магазину будівельних інструментів, аби змінити зовнішній вигляд фасаду.

Попередження отримала, але не встигла прибрати свою невеличку рекламну вивіску і підприємниця Ірина. Комунальники допомогли.

Власникам бізнесу, чиї вивіски демонтують примусово, доведеться відшкодовувати місту гроші, витрачені на демонтаж, каже Юрій Воробей. До того ж тим, хто не зняв рекламу, доведеться сплатити штраф.

Перехожі чернігівці на очищення міста від кричущої і непривабливої реклами реагують так.

На сьогоднішній день працівники Муніципальної варти вже відпрацювали будинки, що в районі Валу, по вулиці Шевченка, від площі до Палацу Урочистих подій, проспект Миру та Перемоги. Попереду – ще чимало об’єктів. Мунварта сподівається на конструктивний діалог з підприємцями, що вони свідомо виконають свої зобов’язання, і тим самим уникнуть штрафів та примусового демонтажу.