Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові презентували короткометражну стрічку “The setting son»

Featured Video Play Icon

Прем’єру короткометражної стрічки “The setting son» молодої режисерки Поліни Рубіс показали у Чернігові. До перегляду запросили акторів, музейників, бібліотекарів та засновників фестивалю “Перезавантаження”.

На створення кінематографічної стрічки киянку надихнув монумент жінки, яка тримає на руках хлопчика. Скульптуру Поліна побачила під час подорожі з родиною до села Клубівка, що на Чернігівщині. Там знімати не вдалося, адже від села майже нічого не залишилося, тому локацією зйомки стала Авдіївка.

Не знаючи куди йти, хлопчик навмання крокує селом, намагаючись знайти матір та брата. І він її знаходить – палаючу у вогні з дитиною на руках. Такий сценарій режисерка запропонувала глядачеві.

Чорний екран як негативний спогад, який стирається з пам’яті хлопчика, залишивши лише біль у серці. У другій частині стрічки грав народний артист України, актор Чернігівського драматичного театру Валентин Судак.

Ще одним джерелом натхнення стали воєнні фільми “Іди і дивись” Елема Климова та “Іванове дитинство” Андрія Тарковського. Музика композитора Макса Ріхтера. Стрічку планують подавати на участь у фестивалі в номінації короткого метру.