Факт-новини: оперативні сюжети

Гаряча сесія міської ради. Які питання обговорювали на пленарному засіданні?

Featured Video Play Icon

У Чернігівській міській раді аншлаг. На пленарне засідання 9-ї сесії 8-го скликання зібралися депутати. А також тут багато пересічних чернігівців та громадських активістів. Дмитро Бруй – один із найактивніших волонтерів та захисників прав людей з інвалідністю теж у залі. Він разом зі своєю мамою приїхали аби засвідчити свою повагу тим змінам , які відбуваються у місті для людей з особливими потребами.

Владислав Атрошенко вітає волонтера і дарує йому книгу про Чернігів. Після обговорення питань порядку денного вільний мікрофон окупували громадські активісти. Владислав Атрошенко попросив керівника профільного управління налагодити більш тісну співпрацю з активною молоддю. У свою чергу він озвучив аргументи , які спонукали до знесення кількох дерев на тротуарі вздовж вулиці Мстиславської.

Міський голова запевнив , що ті оновлення, які відбуваються в озелененні Чернігова , значно покращать його зовнішній вигляд та зроблять місто значно привабливішим.

Далі депутати почали розглядати питання порядку денного. Чернігівська міська рада дала дозвіл на створення органу самоорганізації населення , затвердила зміни до регламенту та бюджету, а також без обговорення депутати підтримали ще низку проєктів , які стосувалися різних сфер життєдіяльності міста.

Дискусійним стало питання недобудови на П’ятницькій, 49. Делегація від сусіднього з довгобудом будинку аргументувала свої заперечення і категорично не сприймала можливість добудови до вже змонтованого двоповерхового корпусу десяти поверхівки на 40 квартир. Як пояснив міський голова, він теж не проти зеленої зони на цій території, але тоді доведеться проводити демонтаж конструкції бюджетним коштом. А це мільйони гривень. При цьому інвестор , корпорація Проун, має повне право на її використання, бо весь цей час без затримок платить за землю орендну плату.

Домовилися залучити до обговорення проекту усі зацікавлені сторони. Наступне пленарне засідання відбудеться у серпні..Загалом під час 9-ї розглянуто більше двадцяти питань порядку денного. Детальніше у програмі Депутатський корпус.