Факт-новини: оперативні сюжети

«Жовтий « Чернігів

Featured Video Play Icon

Число пацієнтів з  COVID-19 у Чернігові зростає. Так за останній період  до кількості хворих, а це 279 осіб, додалося ще 83.

– В стаціонарі ЧМЛ №2 -50 пацієнтів, в стаціонарі ЧМЛ №3 – 11 осіб. Всі з пневмоніями. 218 – лікуються амбулаторно. З них  17 – з пневмоніями, 176 – з ГРВі , безсимптомний перебіг у 25 осіб. Дітей захворіло 39. З них одужала – 31 дитина, 8  хворіє. Всі лікуються вдома, симптоми ГРВі. Загальний показник  80, 7 на 100 тисяч населення. Це жовтий коридор. Щодо Чернігівської області ситуація більш критична. Тільки у Чернігівському обласному геріатричному пансіонаті наразі  вже 35  людей з позитивним тестом на коронавірус, – повідомив Владислав Кухар.

Наразі пацієнтів з  діагнозом коронавірус по черзі, через три дні, направляють у стаціонар до другої та третьої лікарень. Вільні місця ще є, але темпи наповнення ліжок зростають. І там легких пацієнтів немає, наголошують медики.

 Чернігівський міський голова у черговий раз закликав містян думати не тільки про власну безпеку , а ще й про тих людей , які  знаходяться поряд.Серед  тих , то переніс СОVID і начальник управління охорони здоров`я міської ради.  Два з половиною тижні Владислав Кухар був на лікарняному. Обійшлося легким переляком, але такий перебіг далеко не у всіх. Наразі  коронавірус забрав уже 12 життів. І це  неприємний факт, – наголосив на ранковій нараді Владислав Атрошенко.