НовиниТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові представили начальника міської військової адміністрації. Міська рада продовжує працювати

Featured Video Play Icon

У Чернігові представили начальника міської військової адміністрації. Згідно з розпорядженням Президента України від 17 лютого ним став керівник патронатної служби апарату Чернігівської ОВА Дмитро Брижинський.

За моїм поданням Указом президента України створено Чернігівську міську військову адміністрацію. Після відповідної співбесіди розпорядженням президента України призначено начальником міської військової адміністрації Брижинського Дмитра Володимировича, – повідомив начальник Чернігівської обласної військової адміністрації В’ячеслав Чаус.

 Полковник запасу, колишній командир 93-ої окремої механізованої бригади “Холодний Яр” та 58-ої окремої мотопіхотної бригади, з початком повномасштабного російського вторгнення Брижинський очолював штаб оборони Чернігова, був удостоєний звання почесного громадянина міста, а від жовтня минулого року до сьогодні займав цивільну посаду при обласній військовій адміністрації.

При зустрічі президент чітко визначив задачі, на які потрібно звернути увагу в місті, тому головний напрямок наш сумісної роботи буде це покращення передусім безпекового середовища кожний громадянин міста повинен почувати себе безпечно і комфортно, – зазначив начальник Чернігівської міської військової адміністрації Дмитро Брижинський.

Найближчим часом триватиме процес формування військової адміністрації. При цьому, міська рада як орган місцевого самоврядування продовжує працювати і захищати інтереси своїх виборців, та за словами виконуючого обов’язки міського голови готова співпрацювати та сприяти посиленню безпеки та обороноздатності Чернігова.

Тут зібрався колектив який 7,5 років самовіддано працював над розвитком міста і Чернігів за цей час став одним із найбільш розвинених обласних центрів України. Ми як орган місцевого самоврядування, як міська влада абсолютно щиро готові сприяти реалізації всіх завдань, про які було сказано в плані підвищення обороноздатності міста. Ви пам’ятаєте, шановні керівники, як в цьому залі, 2-го лютого, нас збирав міський голова Владислав Атрошенко і поставив дуже просту задачу: місто має працювати, всі на своїх місцях мають максимально якісно і віддано виконувати свої функції, нічого не міняється, ми продовжуємо це робити, ви продовжуєте це робити. Головне, щоб критична інфраструктура міста працювала, соціальна сфера працювала, і зрозуміло, що тепер співпраця з військовою адміністрацією. І я думаю, що головне сьогодні для нашої країни і для нашого міста – це єдність. Політичні інтереси можуть бути різні, політичні вподобання можуть бути різні, партії, але зараз прапор тільки – один прапор України. І я сподіваюся, що наша єдність буде тільки міцнішою і головне, щоб мешканці міста відчували себе в безпеці, відчували що всі функції, які має надавати місто, їм надавалися, – підкреслив в.о. Чернігівського міського голови Олександр Ломако.

Олександр Ломако також підкреслив, що робочих питань дуже багато, постійно збираються виконкоми, а наступного тижня планується сесія, тому принагідно запросив Дмитра Брижинського на засідання, аби він поступово знайомився з колективом, форматом роботи та переймав досвід. Той у свою чергу зазначив на прес-підході, що йде сюди зі своєю командою.

Є вже посадові особи, які будуть здійснювати підтримку, допомогу, консультувати по деяким питанням, які, наприклад, в ході роботи будуть тяжкі або незрозумілі, – уточнив Дмитро Брижинський.  

Що ж стосується підстав для подання і введення у Чернігові військової адміністрації, то В’ячеслав Чаус пояснив журналістам, що воно спричинене рішенням суду щодо міського голови, станом керованості міста після цього, та підготовкою до оборони. Хоча в інтерв’ю Суспільному ще 1-го лютого зазначав, що основний чинник при утворенні військової адміністрації – це спроможність або неспроможність органу місцевого самоврядування виконувати свої повноваження і казав, що Чернігівська міська рада наразі, навіть за умови тимчасового відсторонення Владислава Атрошенка, спроможна це робити. Власне Указ про створення в місті військової адміністрації датований 7-им лютого.