ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові планують відкрити ясельні групи та організувати влітку пришкільні табори

Featured Video Play Icon

Групи раннього віку можуть запрацювати у дитячих садочках Чернігова. Таку перспективу обговорювали 11-го квітня на нараді у муніципалітеті. Такі групи відвідуватимуть діти від 3-х років.

Дозволити в дитячих садочках, де вихід в укриття безпосередньо в садочку і не треба, зважаючи на вік дітей, виходити далеко в інше приміщення або по вулиці, а вхід в укриття з садочка, таких садочків у нас 10, 8 з них мають вільні місця і готові найближчим часом, після формування відповідних груп, приймати таких дітей, – повідомив  начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Рішення про відкриття груп раннього віку виноситимуть на комісію з техно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій міської ради. На думку Василя Білогури, вся підготовка може бути завершена до початку травня.

Міняється вже температурний режим, менше треба одягу… Є така пропозиція, винесемо на розгляд комісії ТЕБ та НС, – додав Василь Білогура.

 Також у Чернігові планують організувати роботу пришкільних таборів. Як вважають у міській раді, дітям необхідно влаштувати такий літній відпочинок.

Особливо тим, хто або постраждали рідні, або батьки зараз служать, це додаткова мотивація і можливість психологічної реабілітації. Тому в цьому році надзвичайно важливо провести цю зміну, будемо шукати можливості, – зазначив в.о. міського голови Олександр Ломако.

Перш ніж організовувати роботу пришкільних таборів, в управлінні освіти планують порахувати, скільки дітей бажають провести у них час. Зокрема тільки школярів з пільгових категорій налічується 6000. Знадобиться також додаткове фінансування – орієнтовно 8 мільйонів 100 тисяч гривень на харчування для дітей.

Треба буде нам врахувати, що в ряді закладів буде проходити мультипредметний тест, і в ці дні в навчальних закладах не може буть нікого. Зважаючи на безпековий режим, говорити про якісь екскурсії, прогулянки містом або якісь заходи тут не можна буде, – зауважив  начальник управління освіти ЧМР Василь Білогура.

Важливою складовою роботи закладів освіти Чернігова залишається патріотичне виховання. Загалом протягом поточного навчального року у школах, садочках та закладах профтехосвіти нашого міста було проведено майже 1700 тематичних заходів.

-Це є і зустрічі з сім’ями загиблих захисників України, з однокласниками, виконання міської програми шефської допомоги військовим частинам,  і збір макулатури, також фактично всі навчальні заклади були залучені до виготовлення окопних свічок, в’язанню сіток маскувальних, збору посилок, смаколиків, шкарпеток в рамках акції «Зігрій бійця», – підкреслив Василь Білогура.

Завдяки меморандуму, підписаному управлінням освіти з однією з військових частин, заходи патріотичного спрямування нерідко включають живе спілкування з бійцями. Також діти з Чернігова долучилися до всеукраїнської військово-патріотичної гри «Сокіл» («Джура»). Нині у школах міста проходить перший етап змагання.