ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові перекриють рух на ділянці вулиці Любецької: як курсуватиме громадський транспорт?

Featured Video Play Icon

Ділянку вулиці Любецької у Чернігові від Мазепи до Ріпкінської перекриють з  1 березня по 31 серпня. Відповідний дозвіл надав  управлінню ЖКГ виконавчий комітет міської ради 17-го лютого. Так почнеться масштабний ремонт водогону, який пролягає під вулицею, і сильно постраждав під час російського вторгнення.

-Це ж ми говорим тільки про першу ділянку. Реконструкція буде всієї вулиці Любецької, бо по всій цій ділянці водопровод – його треба міняти. Там дуже багато було вибухів, – зазначив начальник управління ЖКГ ЧМР Ярослав Куц.

Водопровід на Любецькій був прокладений у 70-х роках минулого століття, і давно потребував заміни. Він живить значну частину Новозаводського району Чернігова – як приватний сектор, так і багатоповерхівки. Проєкт його реконструкції закладали ще у міський бюджет 2022 року, але всі плани перекреслила війна.

-Ця ділянка, ми її перекриваємо задля того, що там буде працювати техніка, екскаватори, там риється котлован. Всі схеми будуть доведені, схема руху транспорту також буде доведена, – підкреслив Ярослав Куц.

Перекриття такого довгого відрізку вулиці Любецької спричинило також зміни у схемі руху громадського транспорту Чернігова. Три автобусні маршрути тепер об’їжджатимуть цю ділянку, а один тролейбусний довелося скоротити.

-Тролейбусний маршрут 8т буде скорочений по центральній частині, але від зупинки Малясова, від танку, він буде рухатися по вулиці Мазепи через проспект Миру на проспект Перемоги і далі за своїм маршрутом. 29-й автобусний маршрут буде рухатися по Любецькій і, доїжджаючи до перехрестя з вулицею Мартина Небаби, через Мартина Небаби буде виїжджать на проспект, і далі за своїм звичним маршрутом, і в зворотньому напрямку буде повертатися на вулицю Незалежності. 25-й і 26-й маршрут будуть їхати  по Старобілоуській на Жабинського і далі вже за своїм звичним маршрутом, – пояснив начальник управління транспорту, транспортної інфраструктури та зв’язку ЧМР Олександр Рижий.

Для жителів Любецької та прилеглих до неї вулиць найближчими зупинками громадського транспорту на період перекриття будуть ті, що розташовані біля «Градецького», міського палацу культури та на вулицях Мартина Небаби та Старобілоуській.