ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові надають допомогу та вносять зміни до автобусних маршрутів – рішення виконкому

Featured Video Play Icon

Черговий список чернігівців, яким нададуть одноразову матеріальну допомогу-винагороду за особистий внесок у відновлення міста після російської агресії, погодив виконавчий комітет міської ради 6 квітня. Нагадаємо, відповідну програму затвердили депутати на сесії 30 березня. По 3 тисячі гривень мають виплатити 16 тисячам містян. На реалізацію програми передбачено 43 млн.грн.

-Пропонується надати матеріальну допомогу 1951 мешканцю міста Чернігова на загальну суму 5 млн 853 тисячі грн, – зазначила директорка департаменту соціальної політики ЧМР Ірина Марчук.

Одноразову матеріальну допомогу вже отримали 154 чернігівця. Пришвидшити подачу документів закликав відповідальних працівників комунальних підприємств, ЖЕКів, закладів освіти і медицини виконуючий обов’язки міського голови Олександр Ломако.

Повторюсь, це наші люди, ми їх підтримуємо, – підкреслив Олександр Ломако.

Варто звернути увагу, що деякі автобусні маршрути у Чернігові змінять свої назви. Як повідомив начальник управління транспорту і зв’язку Олександр Рижий, на 21-ому замість «Автозавод» писатимуть «Мікрорайон ЗАЗ», на 25-ому замість «Курсанта Єськова» стоятиме «Завод Силікат». Автобус №26, який наразі ходить до вулиці Ціолковського, на прохання чернігівців продовжить рух до мікрорайону «Астра». Зміни вступають в силу з 10 квітня.

Перші питання технічні, змінюємо назви корегуємо І також продовжуємо 25 маршрут, буде 25А, до Півців. Теж є звернення громадян про те, що діти ходять навчатися до мікрорайону «Ремзавод», а тактим чином більша частина користується 21-м, об’їжджаючи все місто, це 40 хвилин – це не зручно. Тобто роз’єднуємо 25-й маршрут, це даний проектом рішення пропонується внести такі зміни, – повідомив керівник Управління транспорту ЧМР  Олександр Рижий.

Крім того, з 10 квітня громадський транспорт у Чернігові у вечірній час ходитиме до 22-ї. Це, зокрема, пов’язано зі зміною комендантської години в місті і зміною світового дня.