ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові готуються до відновлення тролейбусного руху до Хімволокна та ЗАЗу

Featured Video Play Icon

Працівники «Чернігівського тролейбусного управління» відновлюють контактну мережу в районі «Хімволокна», на ділянці від КСК до перетину з вулицею Ціолковського. Вона була знищена російськими обстрілами під час вторгнення минулого року.

Спершу ми міняємо опори, все по черзі проходить, потім натягуються поперечні підвіси, а потім вже контактна мережа, частини контактної мережі монтуються, – пояснив начальник КП «ЧТУ» Руслан Ємець.

Роботи на цій ділянці триватимуть ще близько трьох тижнів, після чого тролейбусний маршрут 7т, який тут курсує, продовжать до перетину з вулицею Ціолковського. В ЧТУ визнають, що швидкість відновлення тролейбусної інфраструктури наразі нижча від запланованої.

У нас було декілька аварій на силових мережах, і співробітники енергогосподарства усували аварії на живленні тягових підстанцій. Це у нас майже одні й ті ж співробітники, що контактна мережа, що тягові підстанції і енергогосподарство, воно єдине, – зазначив  Руслан Ємець.

Довгоочікуване відновлення руху тролейбусів до мікрорайону ЗАЗ, за словами Руслана Ємця, відбудеться цього літа.

-В районі кінцевої потрібно буде кілька опор замінити. Якраз на сьогоднішній день майже завершені роботи на кінцевій зупинці, вона була дуже пошкоджена, ми капітально її ремонтуємо, – зауважив  начальник КП «ЧТУ».

Для відновлювальних робіт фахівці ЧТУ використовують в тому числі матеріали, надані Червоним Хрестом та словацькими благодійниками ще минулого року. Після завершення ремонтів в районі Хімволокна та ЗАЗу, в управлінні планують прокласти контактну мережу у мікрорайоні Бобровиця.