ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Стало відомо, яка зарплата в очільника Чернігівської ОВА

Featured Video Play Icon

Один робочий день – три тисячі гривень. Саме стільки за даними Інституту масової інформації, отримує за добу голова Чернігівської ОВА В’ячеслав Чаус. Громадська організація дослідила відкритість та зарплати керівництва обласної військової адміністрації і з’ясувала, що її очільник заробляє в день практично прожитковий мінімум українця.

Окремо йдуть і доплати за відрядження та надбавки за роботу із секретними документами. А це 7-8 тисяч гривень щомісячно. Загалом, включаючи податки, в місяць В’ячеслав Чаус отримує від 65 до 85 тисяч гривень. Нарахування заробітної плати не припинялося і в період активних бойових дій на Чернігівщині. У березні 2022 року, коли російські війська намагалися захопити обласний центр, Чаус отримав 74 тисячі гривень.

Також у отриманих інститутом масової інформації витягах з розрахунково-платіжної відомості, йдеться про заробітну плату першого заступника голови ОВА Костянтина Мегема. Він, в залежності від кількості відпрацьованих днів та надбавок, в середньому за місяць отримує 35 – 50 тисяч гривень.