Факт-новини: оперативні сюжети

У Чернігові формують регіональне управління сил територіальної оборони ЗСУ

Featured Video Play Icon

У Чернігові з 1 січня буде сформовано Регіональне управління «Північ» Сил територіальної оборони Збройних Сил України. Новий вид військ комплектується відповідно до Закону України «Про основи національного супротиву».

Чотири регіональні управління, одне з яких розташовуватиметься у місті Чернігів, здійснюватимуть управління підрозділами тероборони. Ще у 2018 році на території Чернігівщини були сформовані підрозділи 119 окремої бригади територіальної оборони. Щорічно в селищі Гончарівське проводять навчальні збори.

Нині ж активно триває набір військовослужбовців та резервістів у військові частини для комплектування сил тероборони. За територіальним принципом формуються і бригади територіальної оборони з відповідними батальйонами.

Навесні цього року у Cеднівській громаді відбулися збори Чернігівського батальйону. Сьогодні проходить набір офіцерського і сержантського складу для проходження служби за контрактом в батальйоні територіальної оборони.

Відібрати військовослужбовців та резервістів для комплектування сил командування територіальної оборони в місті Чернігові, а також сформувати підрозділи планують до 15 січня 2022 року.