ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

У чернігівських школах розпочався новий навчальний рік

Featured Video Play Icon

Цього року перший дзвоник у школах Чернігова звучить віртуально. Вчителька історії Наталя Кулакова вітає своїх десятикласників з початком нового навчального року напутнім словом.

В Чернігові працюватимуть 22 школи. У кожному з цих закладів облаштували укриття на випадок повітряних тривог – це було обов’язковим критерієм для відновлення роботи. Загалом у них здобуватимуть освіту близько 19 тисяч школярів та школярок. До російського вторгнення цей показник становив майже 28 з половиною тисяч.

Незадовго до початку навчального року серед батьків провели опитування на тему того, чи бажають вони, щоб їхні діти навчалися у школах очно або дистанційно. В результаті можливість вчитися дали прихильникам обох форм.

Збереження і очної, і дистанційної форм навчання поставило перед колективами шкіл цілий ряд задач – від підготовки укриттів до складання максимально зручного розкладу уроків. Адже педагогам тепер доведеться поєднувати і “живі” і віртуальні заняття.

Також школам довелося наново розподіляти дітей по класам – відповідно, “очним” та “дистанційним”. Вчителі кажуть – це додасть школярам стресу. Водночас настрій повертатися за парти у дітей є.