ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Грошову допомогу від міста за пошкоджене житло отримають понад 250 чернігівців

Featured Video Play Icon

Місто допомагає чернігівцям відновлювати житло, яке було пошкоджене в результаті російської агресії. До Департаменту соціальної політики міської ради звернулося 160 чернігівців з проханням надати часткову компенсацію на відновлення вікон в багатоповерхівках. 27 з них вже отримали кошти, повідомила директорка департаменту соціальної політики Ірина Марчук. На засіданні виконкому міської ради 1 вересня затвердили надання цієї компенсації ще 67 постраждалим мешканцям багатоквартирних будинків.

Згідно з міською програмою компенсація за пошкоджені вікна проводиться з розрахунку 3 тис грн на 1 кв.м. Нагадаємо, це не стосується балконів і лоджій. Максимальна сума компенсації – 40 тис грн. Одноразова матеріальна допомога надається також власникам приватних будинків, пошкоджених під час обстрілів і бомбардувань Чернігова ворогом. На засіданні виконкому прийняли правку до відповідної програми.

До Департаменту соціальної політики надійшло більше восьмисот заявок на надання одноразової матеріалної допомоги. За словами Ірини Марчук,164 мешканця приватного сектора вже отримали часткову компенсацію за зруйнований або пошкоджений будинок. На це пішло більше ніж 3 млн 800 тис грн. Після засідання виконкому ще 185 людей отримають грошову допомогу від міста. Загальна сума програми – 50 млн грн.