ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Туризм у воєнний час: як змінилася туристична сфера Чернігова?

Featured Video Play Icon

27 вересня відзначається Всесвітній день туризму та День туризму в Україні. Туристична сфера завжди була однією з пріоритетних  на  Чернігівщини і до нападу російських загарбників активно розвивалася.

Після звільнення, туристи, хоч і поступово, але повертаються до Чернігова, стверджують популярні місцеві гіди.

Історична спадщина – це те, що раніше було головним туристичним магнітом для гостей міста, але війна відкрила нову, сумну і водночас славетну сторінку  в історії нашого міста. Змінюються маршрути та формат проведення екскурсій. Головний слоган: «Чернігів – місто легенд» тепер доповнюється такими меседжами, як «Чернігів – місто скеля» та «Чернігів – місто героїв»

Працівники туристичної сфери стверджують, що є інтерес і у місцевого населення, проводяться екскурсії для тих, хто вже має певні знання з історії рідного міста та хочуть дізнатися більше. Щодо іноземців, то періодично звертаються представники міжнародних організацій, які відвідують місто по робочих справах. З’явився і «бізнес туризм» – тут йде мова про людей, які відвідують Чернігів з метою допомоги у відбудові і відновленні міста. Також попит на екскурсії є і серед службовців ЗСУ та представників інших силових структур.

Окремий формат наразі – це благодійні екскурсії за допомогою яких вдається збирати кошти на благодійність та потреби армії.

У Всесвітній день туризму, працівники сфери впевнені, що цей напрямок залишатиметься перспективним для Чернігівщини. А після перемоги різноманітні напрямки туризму будуть активно розвиватися.