ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Допомога постраждалим: фінансову підтримку від міста отримають ще 387 чернігівців

Featured Video Play Icon

  Чернігівці продовжують отримувати фінансову допомогу в рамках міських програм підтримки людей, чиї оселі постраждали під час російського вторгнення. Так, ще 116 жителям міста виплатять більше 1 мільйона 600 тисяч гривень як часткову компенсацію вартості відновлення вікон, пошкоджених обстрілами окупантів. Кошти виплачуються з розрахунку в 3000 гривень за квадратний метр вікна, але не більше 40 тисяч на одне помешкання. За відновлення вікон на балконах та лоджіях компенсація не надається. Загалом цією програмою скористалися вже 147 чернігівців, вони отримали з міського бюджету майже 2 мільйони гривень. Завдяки їй місто має на меті підготувати до опалювального сезону якомога більшу кількість будинків, аби через розбиті шибки не втрачалося тепло.

Окрім цього, одноразову виплату отримає ще 271 житель приватного сектору Чернігова, чиї оселі постраждали під час вторгнення росіян. Залежно від ступеню пошкоджень будинку, з міського бюджету виділяють від 10 до 40 тисяч гривень. Фінансову допомогу за цією програмою надали вже 717 чернігівцям на загальну суму більше 13,5 мільйонів гривень. Загалом у Чернігові обстрілами пошкоджено більше 2000 приватних осель.

Подати заяву на компенсацію вартості відновлення вікон, або фінансову допомогу жителям приватного сектору, можна у відділі звернень громадян міської ради.