ТОП 5Факт-новини: оперативні сюжети

Туреччина готова долучитися до відбудови Чернігова

Featured Video Play Icon

Туреччина готова допомагати Чернігову у відновленні після російської агресії. Про це заявив 6 вересня Надзвичайний і Повноважний Посол Турецької Республіки в Україні Ягмур Ахмет Гюльдере під час зустрічі з міським головою Владиславом Атрошенком. Це вже другий візит дипломата до Чернігова. Якщо перший раз рік тому пан посол вивчав можливості розвитку торгівлі між регіонами двох країн, то цього разу мета приїзду – допомогти місту загоювати рани.

Чернігівський міський голова передусім подякував Туреччину в особі пана посла за ті зусилля, які Президент Реджеп Ердоган вкладає для того, аби відновити переговори щодо припинення війни. Турецька Республіка завжди підтримувала територіальну цілісність і суверенітет України.

Також Владислав Атрошенко зауважив, що був би радий, якби Чернігів знайшов в Туреччині місто-побратим, адже війна рано чи пізно закінчиться.

Сьогодні місто в занепаді – чимало підприємств зруйновані, багато хто виїхав за межі Чернігова, зауважив міський голова. Бюджетні надходження становлять половину від планових. Місто буде вдячне будь-якій допомозі, зауважив міський голова. Пан Ягмур Ахмет Гюльдере, в свою чергу зазначив, що турецька сторона зробить всі технічні експертизи, підготує плани проектів і визначить, в якому напрямку вони будуть працювати у Чернігові.