Новини

Вибух на Валу в Чернігові: затриманих військових взяли під варту

 Обом затриманим у м. Чернігів військовослужбовцям, які підозрюються у порушенні правил поводження зі зброєю та боєприпасами, що заподіяло тілесні ушкодження кільком особам, обрано запобіжний захід.

Про це повідомляє пресслужба Спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону.

Читайте також: Вибух на Валу в Чернігові: кількість постраждалих зросла до 15 людей

6 вересня Деснянський районний суд м. Чернігова задовольнив клопотання сторони обвинувачення та обрав обом підозрюваним запобіжний захід у виді тримання під вартою строком на 60 діб, одночасно визначивши розмір застави у розмірі 416 тисяч грн кожному.

   Санкція ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України передбачає покарання у виді позбавлення волі на строк від двох до десяти років.

Читайте також: ДБР оголосило підозру двом військовим, причетним до поранення дітей в Чернігові на виставці

   Нагадаємо, що 3 вересня в місті Чернігові військовослужбовці територіальної оборони під час масового заходу демонстрували цивільному населенню зброю та боєприпаси. Під час демонстрації відбувся постріл з ручного протитанкового гранатомета, у результаті чого було травмовано п’ятеро осіб, серед яких четверо дітей віком від 2 до 12 років. Одна дитина перебуває в реанімації. 2-річний хлопчик отримав осколкове поранення обличчя. За інформацією лікарів, стан пацієнта стабільно важкий і не дозволяє його транспортувати до Охматдиту.

5 вересня за процесуального керівництва Чернігівської спеціалізованої прокуратури у військовій та оборонній сфері Центрального регіону затриманим повідомлено про підозру у вчиненні злочину, передбаченого ч. 2 ст. 414 Кримінального кодексу України.