НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

Триває комплексна термомодернізація Міського палацу культури

Featured Video Play Icon

 Капітальний ремонт будівлі розпочали ще в 2016 році. Нині приводять її до ладу згідно з сучасними вимогами щодо енергозбереження. Проєкт передбачає ремонт покрівлі та зовнішніх стін. За словами начальника управління капітального будівництва В’ячеслава Почепа, цього року в бюджеті міста на ці роботи виділено 12 мільйонів гривень.

На об’єкті працює близько двадцяти робітників. Підрядна будівельна організація діє згідно з графіками, погодженими з замовником на цей рік.

На оновлених стінах передбачене влаштування пожежних драбин та водовідливів. Вхід до палацу кульутри також видозмінять. В’ячсеслав Почеп каже, на наступний рік потрібно ще понад 10 мільйонів гривень для продовження ремонтних робіт. Загальна кошторисна вартість проєкту може змінитися у зв’язку з розробкою проєкту по консервації мозаїки, що знаходиться на одній із зовнішніх стін палацу.

Термомодернізація будівлі змінила не лише її зовнішній вигляд. Суттєве утеплення зсередини відчули колективи, й діти, які займаються в міському палаці культури, каже директорка закладу Ірина Должикова.

Міський палац культури осучаснюється і всередині. Тут своїми зусиллями здійснюють косметичний ремонт. На сьогодні в закладі займається понад 2 тисячі дітей і для них необхідно створювати комфортні умови, каже Ірина Должикова. Загалом же комплексну термомодернізацію приміщення планують завершити до кінця серпня наступного року.