НовиниФакт-новини: оперативні сюжети

З 1 жовтня у Чернігові здорожчає проїзд у громадському транспорті

Featured Video Play Icon

З 1 жовтня проїзд у громадському транспорті Чернігова здорожчає. Одна поїздка як у маршрутках, так і тролейбусах коштуватиме 8 гривень. При розрахунку транспортною карткою ціна за проїзд буде дешевшою – 6 гривень. Для школярів при наявності учнівського квитка та сплати електронною карткою – за одну поїздку доведеться заплатити 3 гривні. Відповідно зросте і вартість місячних проїзних квитків. Таке рішення ухвалили 29 вересня на засіданні виконавчого комітету міської ради.

Одна з обґрунтованих причин підвищення плати за проїзд – це збільшення цін на паливо та електроенергію.

За словами міського голови, вартість існування повноцінної моделі транспортних перевезень нині коливається від 100 до 150 тисяч гривень. При такій моделі транспорт міста буде курсувати без запізнень і згідно з графіком, а водії будуть отримувати достойні заробітки.

Владислав Атрошенко зазначив, якби зараз було розуміння і бачення бюджету на наступний рік, вже б заключали контракти на виробництво техніки для нової транспортної моделі. Проте проводити таку закупівлю в умовах невизначених цін на газ та неможливості спрогнозувати бюджет на наступний рік є ризиком.

Чернігів починає зміну транспортної моделі з запровадження в громадському транспорті системи валідації. Як зазначив Олександр Рижий, місто з часом має повністю перейти на електронні квитки в транспорті, що має бути зручним.

Зазначимо, проєкти регуляторних актів щодо підвищення плати за проїзд були оприлюднені на сайті міської ради ще 17 вересня,тоді ж у конференц-залі Чернігівського тролейбусного управління відбулося і публічне обговорення з приводу підвищення вартості.